Gå rundt på skolen eller i byen og optog nogle korte interviews med folk om hvordan de opfatter grønlændere. Klip det sammen til en kort film. Se filmene i klassen og diskuter hvilke fordomme om grønlændere I er stødt på. Overvej hvad jeres film siger om folks tendens til at dele verden op i ’os og dem’.
Diskuter om Håbets Ø har ændret jeres syn på grønlændere.
Hvor kommer du fra? Det er du sikkert blevet spurgt om mange gange. Det ligger dybt forankret i vores kultur at forbinde mennesker med steder. Men for nogen er det ikke så nemt at svare på det spørgsmål. Mange er flyttet flere gange eller kommer fra en familie med rødder et andet sted. Nogle oplever at de af omgivelser ikke opleves som hørende til det sted som de ellers selv føler sig hjemme.
Mens vi venter på kineserne var arbejdstitlen på Håbets Ø. I denne titel ligger der en klar reference til et absurd skuespil den irske forfatter Samuel Beckett med titlen Mens vi venter på Godot. I stykket venter to vagabonder på personen Godot; de kender ham ikke og de ved heller ikke rigtig hvorfor de venter på ham, og Godot dukker aldrig op.
Se en trailer til en opsætning af Mens vi venter på Godot på Folketeatret i 2013 her.
Mange dokumentarfilm fra/om Grønland er på dansk, og tit er de grønlandske kilder også interviewet på dansk. I Håbets Ø taler personerne næsten udelukkende grønlandsk.
Den ene af filmens medvirkende, Gideon Lyberth, arbejder som alkoholkonsulent.
Se klippet.